Çerez Örnek
canlı destek

Ege Ãœniversitesi AR-GE Strateji Belgesi 2018-2023

Ege Üniversitesi araÅŸtırma faaliyetlerini yönlendirmek, etkinliÄŸini artırmak ve mükemmeliyet odaklarını güçlendirmek amacıyla 2009 yılından itibaren çeÅŸitli çalışmalar gerçekleÅŸtirmiÅŸtir. 2012 yılında hızlandırılmış olan Ege Üniversitesi AraÅŸtırma Stratejisi ve Politikası belirleme çalışmaları kapsamında, kurumsal bir makro yönlendirme ile Üniversitemizin ulusal düzlemde lider olduÄŸu saptanan alanlarında araÅŸtırmaların yönünü, geliÅŸimini, kaynaklarını tanımlamak, disiplinlerarası çalışmaları teÅŸvik etmek ve kurumsal liderliÄŸimizi daha da geniÅŸleterek ileriye götürmek amaçlanmıştır.

BilindiÄŸi gibi üniversite iç ve dış paydaÅŸlarının katılımı ile çok yönlü ve kapsamlı yürütülen çalışmada; Bilimsel Yayınlar, Ulusal ve Uluslararası Projeler, Kontratlı AraÅŸtırmalar, Patentler, Spin-Off Firma Sayıları, gibi farklı parametreler incelenerek beÅŸ öncelikli araÅŸtırma alanı belirlenmiÅŸtir. Alanların belirlenmesinin ardında ilgili araÅŸtırmacılar, sektör temsilcileri ve uzmanlarla çeÅŸitli toplantılar (çalıştaylar, sektör toplantıları, odak grup toplantıları vb.) gerçekleÅŸtirilmiÅŸ, yurtiçi ve yurtdışında ki benzer çalışmalar incelenmiÅŸ, ulusal ve uluslararası eÄŸilimler analiz edilmiÅŸ ve tüm bunlar üniversitemizin ilgili alanlardaki araÅŸtırma altyapısıyla birleÅŸtirilerek bu 5 alanı kapsayan “Ege Üniversitesi AraÅŸtırma Politikası ve Stratejisi” hazırlanmıştır.

"Biyoteknoloji, Enerji, Kimyasal Teknolojiler, Hastalıklar ve Tedavi Yaklaşımları ve Gıda Bilimi ve Teknolojileri” alanları için TÜBÄ°TAK’a sunulan strateji belgeleri 5 alanda da TÜBÄ°TAK tarafından desteklenmeye layık bulunmuÅŸtur. Böylece, üniversitemizin Türkiye’de ilk beÅŸe girerek öncü olduÄŸu araÅŸtırma alanları ülkemiz bilim ve teknoloji otoritesi tarafından da onaylanmıştır.

Ege Üniversitesi seçtiÄŸi beÅŸ öncelikli alanda uzun yıllar çalışmalar sergilemiÅŸ, belirli bir birikim ve zenginliÄŸe ulaÅŸmıştır. Bu durum, TÜBÄ°TAK tarafından 2016 yılında yapılan ve 120 alan ve 143 üniversiteyi içeren “Üniversite Yetkinlik Analizi” çalışması ile de teyit edilmiÅŸtir.


Ege Ãœniversitesi

EGE ÃœNÄ°VERSÄ°TESÄ°